Publicerad: Text: Max Dyrhage Lästid: 2 min

Signific blir preferred partner med dbt

Analytics Engineering har på nolltid växt fram som en allt viktigare del för bolag som på menar allvar med att dra nytta av sin data. Lika snabbt har verktyget dbt (data build tool) av Fishtown Analytics seglat upp som en central del i den moderna data stacken.

Vi på Signific har använt dbt i flera år och kan nu stoltsera oss som Preferred Partner med dbt!

Vad är dbt?

För den oinvigde hjälper dbt att bygga transformationen av ert data på ett mer stabilt och effektivt sätt. Genom att stötta analytiker och data engineers med ramarna för att hantera ert data som en produkt skapar dbt förutsättningar för att demokratisera insikter över organisationer. Vi har skrivit mer om detta i ett blogginlägg och pratat om det i våra webinar om att demokratisera data och den moderna data stacken.

Hur jobbar Signific med dbt?

Vi på Signific har satt upp dbt för flertalet kunder redan och kan verkligen gå i god för att det skapar mervärde.

  • Mer tid åt analys och värdeskapande. Genom att sätta upp en struktur på data-transformationen kan våra analytiker och data scientists lägga mer tid på värdeskapande analyser och mindre tid på felsöka och tvätta data
  • Lösningar som håller över tid. Det modulära upplägget, tester och versionshanteringen gör att ni kan samarbeta och underhålla ert data över tid.
  • Mer insikter med färre personer. Där det tidigare krävdes flertalet data engineers och analytiker för att komma igång, kan vi med stöttning av verktyg som dbt uppnå samma resultat med mindre team.  Vi har flera case där vi satt upp en modern data stack där ett mindre team av analytics engineers lägger grunden.

Kikar ditt bolag på att bli mer datadrivna och är nyfikna på dbt? Släng iväg ett mail till max@signific.se så pratar vi mer!

Vill du också jobba med moderna datastackar?

Vill du jobba med moderna datastackar och kollegor som ständigt ligger i framkant så vill vi också bli fler. Kika in våra jobb eller hör av dig till hej@signific.se.